Συστήματα Περιπολίας Φυλάκων

Συστήματα Περιπολίας Φυλάκων

Info-Guard

Ο φύλακας των…  φυλάκων

    Η Info-Guard  είναι μια εφαρμογή που εξασφαλίζει τoν έλεγχο των περιπολιών στη σωστή ώρα  (και ημέρα), καταγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια την ώρα και το σημείο ελέγχου της περιπόλου. Ο υπεύθυνος των περιπολιών μπορεί με την εφαρμογή αυτή να γνωρίζει οποιαδήποτε στιγμή,  εάν πραγματοποιούνται οι περιπολίες και στη σωστή  τους ώρα.

Η εφαρμογή βασίζεται στη τεχνολογία IOT ( Internet Of  Things ) και συνδυάζει τις δυνατότητες των έξυπνων συσκευών,  κινητής τηλεφωνίας, Cloud δυνατότητες και τεχνολογία υπολογιστών.

Είναι απλούστατη στη χρήση και χωρίς περιττές λειτουργίες.

Η Info-Guard αποτελείται από:

  • Τα σημεία φύλαξης ελέγχου του περιπόλου . Τοποθετείται ασύρματη κάρτα RFID .
  • Μία συσκευή σε Android με δυνατότητα RFID READ.
  • Λογισμικό για τις Android συσκευές.
  • Cloud εφαρμογή για συλλογή των δεδομένων.
  • Λογισμικό διαχείρισης συστήματος στον υπολογιστή βάσης της εφαρμογής.

χωρίς σύνδεση Ίντερνετ

με σύνδεση στο Ίντερνετ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Ο φύλακας  μεταβαίνει στο σημείο ελέγχου και πλησιάζει την Android συσκευή στη RFID κάρτα.

Το εγκατεστημένο λογισμικό στη συσκευή, διαβάζει τα στοιχεία της κάρτας ( id της κάρτας ), και συγχρόνως το id  της συσκευής καθώς επίσης και την ημερομηνία-ώρα. Αυτά τα 3 στοιχεία,  εφόσον έχει η συσκευή σύνδεση με ίντερνετ, μέσω WIFI ή μέσω κινητής τηλεφωνίας, αποστέλλονται άμεσα στη  Cloud εφαρμογή και γίνεται καταγραφή στη βάση δεδομένων.
Σε περίπτωση όμως  μη ύπαρξης σύνδεσης με Ίντερνετ ( και χωρίς  GPRS ) γίνεται καταγραφή στη τοπική βάση ( sqlite ) της  συσκευής.  Και μόλις γίνει σύνδεση  τα δεδομένα αποστέλλονται στη βάση στο Cloud .

Από τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής αποδεικνύεται, ότι είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα στον τομέα της επικύρωσης των σημείων φύλαξης.
Επιπλέον η εφαρμογή δεν απαιτεί επιπρόσθετες  συσκευές όπως παλαιότερες ανάλογες εφαρμογές .  Όλες οι υπάρχουσες συσκευές με Λ.Σ.  Android δύνανται να αξιοποιηθούν,  μειώνοντας έτσι το κόστος της εφαρμογής. Επίσης  οι κάρτες που χρησιμοποιούνται είναι  πολύ χαμηλού κόστος και   εύκολη η προμήθεια τους.

    Το πρόγραμμα διαχείρισης στη βάση ,  έχει καταχωρημένα τα σημεία ελέγχου και έχει κάνει αντιστοίχιση με τις RFID ( ασύρματες ) κάρτες που είναι στα αντίστοιχα σημεία .
Ανάλογη αντιστοίχιση υπάρχει και με τους φύλακες και το ID των συσκευών. Επίσης υπάρχουν φίλτρα για εντοπισμό όποιας περιπολίας.
Άλλες δυνατότητες τη εφαρμογής βάσης είναι η αντιγραφή των δεδομένων σε τοπική βάση, εξαγωγή σε excel , και δυνατότητα εκτύπωσης επιλεγμένων στοιχείων.