Έξυπνες κάρτες contact & contactless

Έξυπνες κάρτες contact & contactless

Εφαρμογή διαχείρισης contactless smart card type.
  • Αποτελείται από contactless smart card reader-writer .
  • Λογισμικό διαχείρισης καρτών contactless_prj.exe.

Δυνατότητες :
1. Pass verification κάρτας.
2. Απόδοση κωδικού στις κάρτες.

3. Εγγραφή σε τομείς.
4. Βάση δεδομένων με πλήρη στοιχεία πελατών.

  • id ,
  • όνομα , επώνυμο,
  • τηλ 1, τηλ 2,
  • διεύθυνση ,e-mail,
  • κίνηση πελάτη, υπόλοιπα μονάδων( option),
  • φίλτρα εύρεσης με διάφορα κριτήρια.

Επίσης εγκατάσταση mssql server για ασφαλή διαχείριση δεδομένων .

 

 

Εφαρμογή στην εταιρεία  FORTIZO  (Δ. Μιχαρικόπουλος – Αθήνα) η οποία εγκαθιστά πυλώνες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων και χρησιμοποιεί την εφαρμογή αυτή για τη διαχείριση της φόρτισης των αυτοκίνητων των πελατών  της.

 

 

Λίγα για τις έξυπνες κάρτες contact και contactless .

Οι contact κάρτες τύπoυ sle4442 είναι οι κλασικές κάρτες τύπου τηλεφωνικής κάρτας ( σε εμφανιση ) με 6 ψήφιο κωδικό και αρκετή ασφάλεια δεδομένων.Τείνει να αντικατασταθεί απο τις contactless 1k & 4k.

Οι contactless  καλύπτoουν   αποκλειστικές τεχνολογίες και βασίζεται σε διάφορα επίπεδα της ISO / IEC 14443 Type A 13.56 MHz ανέπαφων συνναλαγών- τυπική έξυπνη κάρτα.

.

.

Με χαρακτηριστικό την αξιοπιστία τους και το χαμηλό κόστος, αυτές οι κάρτες χρησιμοποιούνται ευρέως για ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ελέγχου πρόσβασης, εταιρικές ταυτότητες, εισιτήρια μεταφορών ή  εισιτήρια γηπέδου.

Η contactless 1K προσφέρει 1024 bytes της αποθήκευσης δεδομένων, χωρίζεται σε 16 τομείς, κάθε τομέας προστατεύεται από δύο διαφορετικά κλειδιά, που ονομάζεται Α και Β κάθε πλήκτρο μπορεί να προγραμματιστεί και να επιτρέψει λειτουργίες όπως η ανάγνωση, η γραφή, η αύξηση valueblocks, κλπ .

Η contactless 4K προσφέρει 4096 bytes χωρίζεται σε σαράντα τομείς, εκ των οποίων 32 είναι ίδιο μέγεθος με το 1K με οκτώ άλλους  τομείς τετραπλού μεγέθους. Η κάρτα αυτή προσφέρει 320 bytes χωρίζεται σε πέντε τομείς.

Για κάθε έναν από αυτούς τους τύπους καρτών, τα 16 bytes ανά τομέα που προορίζονται για τα κλειδιά και τις προϋποθέσεις πρόσβασης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά για τα δεδομένα του χρήστη. Επίσης, τα πρώτα 16 byte περιέχει το σειριακό αριθμό της κάρτας και ορισμένα άλλα στοιχεία του κατασκευαστή και μόνο για ανάγνωση. Αυτό φέρνει την καθαρή χωρητικότητα αποθήκευσης αυτών των καρτών μέχρι 752 bytes για contactless 1k, 3440 byte για contactless 4k.